Poniżej znajduje się lista wszystkich znalezionych haseł krzyżówkowych pasujących do szukanego przez Ciebie zapytania. Pamiętaj, że w przypadku haseł dwu- lub wielo-członowych spacje są pomijane przy wyszukiwaniu i obliczaniu długości hasła.
Dla interesującego Cię zapytania "GALARETA" znaleźliśmy tyle różnych haseł krzyżówkowych: 5. Zostały one wyświetlone poniżej.
GALARETA to:
półstała masa, powstała przez zastygnięcie wywaru z kości, ryb lub owoców (na 8 lit.)
GALARETA to:
danie powstałe po zalaniu ugotowanych lub surowych składników wywarem z mięsa albo ryby lub innym (czasem z dodatkiem żelatyny), zastygającym po jakimś czasie; najczęściej określa się tym mianem dania mięsne (na 8 lit.)
GALARETA to:
pół stała, pół miękka masa, śliska i uginająca się pod naciskiem (na 8 lit.)
GALARETA to:
żel z dużą zawartością fazy ciekłej, łatwo przechodzący w zol (na 8 lit.)
GALARETA to:
zastygła, półstała masa powstała przez wygotowanie kości, ryb lub owoców (na 8 lit.)
To już wszystkie hasła, które znaleźliśmy dla szukanego zapytania: "GALARETA". Jeżeli nie znalazłeś tego czego szukałeś możesz zmienić zapytanie w wyszukiwarce poniżej.
Poniżej wpisz odgadnięte już litery - w miejsce brakujących liter, wpisz myślnik lub podkreślnik (czyli - lub _ ). Po wciśnięciu przycisku
"SZUKAJ HASŁA" wyświetlimy wszystkie słowa, wyrazy, wyrażenia i hasła pasujące
do podanych przez Ciebie liter.
Im więcej liter podasz, tym dokładniejsze będzie wyszukiwanie. Jeżeli w długim wyrazie podasz małą
ilość odgadniętych liter, możesz otrzymać ogromnie dużą ilość pasujących wyników!
Poniżej wpisz opis podany w krzyżówce dla hasła, którego nie możesz odgadnąć. Po wciśnięciu przycisku
"SZUKAJ HASŁA" wyświetlimy wszystkie słowa, wyrazy, wyrażenia i hasła pasujące do podanego przez Ciebie opisu.
Postaraj się przepisać opis dokładnie tak jak w krzyżówce!
Najlepiej pasującymi opisami w krzyżówce dla podanego hasła są:
Hasło | Opis hasła w krzyżówce |
---|---|
GALARETA | półstała masa, powstała przez zastygnięcie wywaru z kości, ryb lub owoców (na 8 lit.) |
GALARETA | danie powstałe po zalaniu ugotowanych lub surowych składników wywarem z mięsa albo ryby lub innym (czasem z dodatkiem żelatyny), zastygającym po jakimś czasie; najczęściej określa się tym mianem dania mięsne (na 8 lit.) |
GALARETA | pół stała, pół miękka masa, śliska i uginająca się pod naciskiem (na 8 lit.) |
GALARETA | żel z dużą zawartością fazy ciekłej, łatwo przechodzący w zol (na 8 lit.) |
GALARETA | zastygła, półstała masa powstała przez wygotowanie kości, ryb lub owoców (na 8 lit.) |
Komentarze - GALARETA - Hasła do krzyżówek. Dodaj komentarz