Poniżej znajduje się lista wszystkich znalezionych haseł krzyżówkowych pasujących do szukanego przez Ciebie opisu.
PARMA to:
surowa, włoska szynka o łagodnym smaku wytwarzana z udźców wieprzowych (na 5 lit.)
SZYNKA PARMEŃSKA to:
surowa, włoska szynka o łagodnym smaku wytwarzana z udźców wieprzowych (na 15 lit.)
PARMA to:
rodzaj tarczy rzymskiej (na 5 lit.)
PARMA to:
surowa, włoska szynka o łagodnym smaku wytwarzana z udźców wieprzowych (na 5 lit.)
PARMA to:
Plectorhinchus mediterraneus - gatunek ryby z rodziny luszczowatych (na 5 lit.)
Zobacz też inne hasła do krzyżówek podobne kontekstowo do szukanego przez Ciebie opisu: "SUROWA, WŁOSKA SZYNKA O ŁAGODNYM SMAKU WYTWARZANA Z UDŹCÓW WIEPRZOWYCH". Znaleźliśmy ich w sumie: 294
CIARKA, IMPERIAL, SUBSTANCJA POZAKOMÓRKOWA, SUPERTOSKAN, OCET, CHESTER, CONSAGRA, PADACZKA SOMATOSENSORYCZNA, JAMÓN IBÉRICO, ROMADUR, PATTI, GORZKA, DROPS, BUFFO, KWAŚNOŚĆ, ZIMNE NÓŻKI, TRAPIŚCI, WAFEL, WĘŻÓWKA, KĄPA, CIĄGUTKA, POLENTA, KASZANKA, TRILLINI, KRUPNIOK, ROŚLINA OLEJKODAJNA, NOŚNA, CANZONA, WKŁADKA, COSSOTTO, DELEDDA, KUBEK SMAKOWY, SERAO, MYKOTOKSYNA, GOŁĘBIĄTKO, CERAMIKA SZNUROWA, WIŚNIAK, CZEREŚNIA, GRANAT, PASZTETOWA, PODRYDZYK OSTRY, MGLEJARKA, COLESLAW, LAUDA, BISIOR, GALLI, SORBIT, PSIARKA, KAMORRA, GALARETKA, OCET JABŁKOWY, CHEDDAR, SINGLE MALT, CUKIER, RZODKIEWKA, MIODOWNIK, HUBA OWCZA, KISZKA PASZTETOWA, HARISSA, PIZZA, CZUSZKA, ORZECH, JALAPENO, SAMODZIAŁ, KIPER, FILOLOGIA WŁOSKA, NIEGUSTOWNOŚĆ, ŚLUZ SZYJKOWY, PROTROMBINA, ALFA ROMEO, WASABI, WĄTROBIANKA, GORZKI RYDZEK, ORANŻADA, SZYNKA, CIERNIÓWKA, LEBERWURSZT, ŻABA WŁOSKA, RISOTTO, CAMPANELLA, WĘGIEL DRZEWNY, MARGARYNA, ANANASÓWKA, KANGUR PARMA, KIEŁBASA LISIECKA, CIĄGUTEK, PARMA, USZY SZTRAMBERSKIE, PTASIE MLECZKO, WIŚNIÓWKA, BOROWIKOWA, POSMAK, CYTRYNADA, GALARETKA, CATALANI, ORZECHOWIEC, KAPUSTA WŁOSKA, JUTA, BRIE, BRYNDZA, PARMA, BIAŁY CHLEB, TOKSYNA, PIEPRZ GWINEJSKI, CACCINI, ANTOKOLSKI, ŻYLETA, RISOTTO, KRUPNIK, WYTRAWNOŚĆ, PODNIEBIENIE, DYMKA, ROMADUR, NEGRI, MATERIA AUTOCHTONICZNA, MORA, PIEPRZ ZIOŁOWY, KARA, FILOLOGIA WŁOSKA, OSTERIA, CEGŁA KRZEMIONKOWA, ALERAMO, MORDOKLEJKA, LAUDA, PASTEL, PSI GRZYB, KIWI, AFLATOKSYNA, WYDZIELINA, CIĄG, SWEET, MIĘTÓWKA, MELON, WEŁNA MERYNOSOWA, POR, TRASZKA WŁOSKA, GOŁĄBECZEK, LEBERWURST, SMAK, ROOIBOS, SWOISTY ANTYGEN STERCZOWY, KAROTKA, POSTRZEGANIE POZAZMYSŁOWE, PARMA, CIASTO PTYSIOWE, FALA NOŚNA, ARDO, WANILIÓWKA, ŻYWICA, BARBIERI, LANCIA, CIENKUSZ, JĘZYK, STARTER, RYGOR, CYNADRY, BALENIT, EMENTALER, MACANKA, LIMONIADA, PEPPERONI, WHISKY SŁODOWA, SZYNKA, PIEPRZ AFRYKAŃSKI, LEMONIADA, SALTIMBOCCA, SKWARKI, ŚLIWKÓWKA, KINDZIUK, TARNINA, KANCONA, KAPUSTA, GAMBARA, PSZCZOŁA WŁOSKA, POLEPSZACZ, SZYNKA SZWARCWALDZKA, RARYTASIK, CYNAMONÓWKA, JAD KIEŁBASIANY, LEBERA, OWOCNIK, SZYNKA, MLEKOWIEC, PIZZA, REPUBLIKA WŁOSKA, LISIECKA, BELLUTTI, BALLATA, KULTURA STARTEROWA, GOŁĄBKA, OPRZĘD, RARYTAS, CIĄG, PIECZARKOWA, WYŚMIENITOŚĆ, PIŁA, AMARETTO, CEKIN, POLENTA, KAMORA, CHABLIS, LEBERKA, KUBECZEK SMAKOWY, WODA SŁONA, MARKER NOWOTWOROWY, SIKACZ, DELICJE, COLONNA, FILOLOGIA WŁOSKA, CEGŁA SZAMOTOWA, DELIKATNOŚĆ, SZOŁDRA, SIWUCHA, JOGURT, SZYNKA PARMEŃSKA, KOCANKA WŁOSKA, MIĘTÓWKA, CALLAS, KISZKA KASZANA, LEGHORN, GORGONZOLA, SENSINI, WŁOSKOŚĆ, TEBALDI, CYNAMON BIAŁY, ŚLIWÓWKA, EKOSYSTEM AUTOTROFICZNY, PASZTETÓWKA, KWAS, LOREN, BUKIET, BANANA SPLIT, GOŁĘBICA, MANGO, PABIALGINA, WINO ZIOŁOWE, CEGŁA DOLOMITOWA, PIEPRZ CZERWONY, CIERPKOŚĆ, SZYNKA SERRANO, TOKAMAK, CYTRYNÓWKA, KRZYŻ POKUTNY, PARTIA WŁOSKA, PASTURMA, TARANTULA WŁOSKA, KWAS BURSZTYNOWY, MIKOTOKSYNA, FERRARI, JOGURCIK, ARDO, ZAKAŻENIE PORONNE, SIMEONI, CHILLI, MLECZKO PSZCZELE, KASZA GRYCZANA, DYZGUST, ŻURAWINÓWKA, PIADINA, PIOŁUN, SZALOTKA, STRACCIATELLA, MIÓD SZTUCZNY, LEN, KAROTA, PERRONE, KWASIOR, PIRI-PIRI, BASTURMA, WYRÓB CZEKOLADOPODOBNY, KISZKA PODGARDLANA, GRZYBEK GORZKI, LARGHETTO, VEZZ ALI, OBLAT, PIZZA WŁOSKA, TARKA, ORZESZEK PINIOWY, TONIK, PRZYPRAWY KORZENNE, SOLFERINO, KANCONA, CAMORRA, KISZKA WĄTROBIANA, PUMPERNIKIEL, PRZĘDZA ZGRZEBNA, LWIE GŁOWY, GOŁĄBEK, KANCONETA, PEPERONI, ZĄBEK CZOSNKU, LODY, MĄKA KUKURYDZIANA, ?ANYŻEK.
Poniżej wpisz odgadnięte już litery - w miejsce brakujących liter, wpisz myślnik lub podkreślnik (czyli - lub _ ). Po wciśnięciu przycisku
"SZUKAJ HASŁA" wyświetlimy wszystkie słowa, wyrazy, wyrażenia i hasła pasujące
do podanych przez Ciebie liter.
Im więcej liter podasz, tym dokładniejsze będzie wyszukiwanie. Jeżeli w długim wyrazie podasz małą
ilość odgadniętych liter, możesz otrzymać ogromnie dużą ilość pasujących wyników!
Poniżej wpisz opis podany w krzyżówce dla hasła, którego nie możesz odgadnąć. Po wciśnięciu przycisku
"SZUKAJ HASŁA" wyświetlimy wszystkie słowa, wyrazy, wyrażenia i hasła pasujące do podanego przez Ciebie opisu.
Postaraj się przepisać opis dokładnie tak jak w krzyżówce!
Najlepiej pasującymi hasłami do krzyżówki dla podanego opisu są:
Hasło | Opis hasła w krzyżówce |
---|---|
PARMA | surowa, włoska szynka o łagodnym smaku wytwarzana z udźców wieprzowych (na 5 lit.) |
SZYNKA PARMEŃSKA | surowa, włoska szynka o łagodnym smaku wytwarzana z udźców wieprzowych (na 15 lit.) |
Komentarze - SUROWA, WŁOSKA SZYNKA O ŁAGODNYM SMAKU WYTWARZANA Z UDŹCÓW WIEPRZOWYCH. Dodaj komentarz