Hasła do krzyżówek pasujące do opisu: Jak nazywa się POTRAWA WŁOSKA, PODAWANY NA CIEPŁO CIENKI PSZENNY PLACEK Z NADZIENIEM

POTRAWA WŁOSKA, PODAWANY NA CIEPŁO CIENKI PSZENNY PLACEK Z NADZIENIEM - Krzyżówka

Poniżej znaj­duje się li­sta wszys­tkich zna­lezio­nych ha­seł krzy­żów­ko­wych pa­su­ją­cych do szu­ka­nego przez Cie­bie opisu.

PIADINA to:

potrawa włoska, podawany na ciepło cienki pszenny placek z nadzieniem (na 7 lit.)



Zobacz też inne ha­sła do krzy­żó­wek po­do­bne kon­teks­to­wo do szu­ka­ne­go przez Cie­bie opisu: "POTRAWA WŁOSKA, PODAWANY NA CIEPŁO CIENKI PSZENNY PLACEK Z NADZIENIEM". Zna­leź­liśmy ich w su­mie: 517

PIURE, TREPANG, ZIEMNIAKI PO CABAŃSKU, KALKA OŁÓWKOWA, ANDRUT, ZANĘTA, ZUPA, FORSZMAK, KUTIA, GAMBARA, BIGOS, LASECZKA, DRĄŻEK, MADERA, REPUBLIKA WŁOSKA, USZKA, PERRONE, BAŁABUCH, MACOBRAJ, KIMBAP, ARDO, CHOWDER, DETEKTOR PROMIENIOWANIA ELEKTROMAGNETYCZNEGO, CIEPŁO, DRAŻETKA, SOFT DRINK, FITKA KAZIMIERSKA, JARZYNKA, DESER, GOŁĄBEK, KOLEKTOR SŁONECZNY, EINTOPF, TWAROŻEK, POPRZECZKA, PULARDA, BALUT, PARMA, PRZYSTAWKA, TALERZ, VEZZ ALI, ROGALIK FRANCUSKI, KARTOFLE, PARTIA WŁOSKA, LEGHORN, ROŻEN, MACA, TORTILLA ESPANOLA, CAMPANELLA, PYRY, STAMPPOT, OŁATKA, SZASZŁYK, ANTYPAST, ŚNIADANIE ANGIELSKIE, PULPET, PLINDZ, DOSA, PUDDING, KOCANKA WŁOSKA, IGIEŁECZKA, KAMORA, BŁONA DZIEWICZA, SZOARMA, SURÓWKA, KNEDEL, RUSKIE, MACANKA, KUSKUS, BUDYŃ, LOREN, PAPIER WELINOWY, KALKA MASZYNOWA, AUSZPIK, WĄTRÓBKA, PLACEK PO ZBÓJNICKU, PIERÓG KARELSKI, FONDUE CZEKOLADOWE, WURST, ŻABA WŁOSKA, BUCHTA, BIBUŁA, TOST FRANCUSKI, PIEROGI, PAELLA, KOCIOŁ KONDENSACYJNY, KANCONETA, KUCHENKA ELEKTRYCZNA, CIEPŁO, SENSINI, SMAŻENINA, KOROWAJ, ELEMENT GRZEJNY, GULASZ IRLANDZKI, SOFT, CHŁODNIK, WETY, DRINK, NALEŚNIK, PIZZA WŁOSKA, KLOPS, PŁONNIK WŁAŚCIWY, PYRKI, SZASZŁYK, GĘSI PIPEK, CWIBAK, FONDUE MIĘSNE, KLEIK, CEBULARZ, GLICEROFOSFAT, PŁATEK, NAKLÁDANÝ HERMELÍN, DRUGIE, SZTOKFISZ, PASZTET, PLACEK AMERYKAŃSKI, HAGGIS, MORA, MACA, MYSI OGONEK, KNEDLIK, DIBUKAINA, PATTI, MIĘSIEŃ KOLCOWY, CIULIM, KOPYTKA, KARP PO ŻYDOWSKU, SIEKANKA, LEPTOCYT, CIEPŁO, CYMES, ZUPINA, KECZUP, BITKI, KOMPLEKS PSZENNY, TRILLINI, MACZANKA KRAKOWSKA, ŚWIEŻYZNA, ZRAZ, KEBAB, CIASTO, BARBIERI, PROZIAK, RYBA PO GRECKU, KISIEL MLECZNY, MACA, PEPERONATA, KUSKUS, CACCINI, OPŁATEK, ELEKTROWNIA CIEPLNA, SIKI ŚWIĘTEJ WERONIKI, ŻERDŹ, FLACZKI, PYRKA, SZPEKUCHA, PŁOMIENIE, BIGOS, ŚWIEŻYNKA, SOS TATARSKI, PIELMIENI, PIECZONKA, OMDLAŁY IMAM, STRUDEL, SAMFAINA, ANDRUT, PIERÓG, PUREE, DIABLOTKA, PITA, BRATKARTOFLE, BLIN ŻMUDZKI, TERMOSUBLIMACJA, GOŁĄBKI, PŁOW, CONFIT, TEMPURA, IGIEŁKA, FLAKI, ANTRYKOT, LAZANIE, LAUDA, CYNADRY, PIEC CENTRALNY, RATATUJ, TERYNA, PLACEK PO WĘGIERSKU, KAPUŚNIACZEK, LEMIESZKA, RISOTTO, PAELLA, SHOARMA, KNYSZ, CWIBAK, BULANŻERIA, TYKA, SUFLET, CHIMICHANGA, SAMOSA, SZTUFADA, PROMIENNIK, GĘŚ, WĘZEŁ CIEPLNY, PLACEK ZIEMNIACZANY, PASZTECIK, SOS, GEMISTA, WRAP, KAPUSTA, IGŁA, BRIK, POLENTA, ROLADA, COLCANNON, BURRITO, WATRUSZKA, YORKSHIRE PUDDING, ŚWIEŻONKA, ZAPIEKS, PLASTEREK, PAPAD, TORTILLA, ALERAMO, TATAR, CZYNNIK TERMODYNAMICZNY, BOCZEK, PIADINA, PASZTET, POLENTA, SUSHI, INKA, OWSIANKA, PACYFIKAŁ, RAGOUT, MIĘSIEŃ NAJSZERSZY GRZBIETU, SERAO, ZUPA, CURRY, ZACIERKA, POLAR, STUDZIENINA, KNEDLE, PAPRYKARZ, COCIDO, CHACZAPURI, KOLONADA, MACZANKA, MATULA, ROSTBRATEL, SPRZĘŻENIE W PRZÓD, TORTILLA, CATALANI, GOFR, ROLADA, SIKI PANNY WERONIKI, TATAR, SALTIMBOCCA, NALEŚNIK WIOSENNY, PILAW, JAMBALAYA, TUMBET, PIERÓG, BRYJA, DRUCIK, ANTYPAST, KAPUSTA, PITUCH, MYSI OGON, MACA, ARUMSZALC, LASAGNE, CEBULAK, CONSAGRA, CZULENT, SZPECLE, ZAPIEKANKA, JAJA PRAWICZKÓW, GOŁĄBECZEK, GALLI, GOLONECZKA, SZYDŁOSZ CIENKI, PIZZA, KREWETKI, KACZKA, ANTOKOLSKI, LAHMACUN, FERRARI, CAMORRA, REGENERATOR, WOŁOWINA, PODPŁOMYK, ARDO, FLAKI, ŁAZANKI, FILET, RISOTTO, SOLFERINO, LAZANIA, MOC CZYNNA, KROKIET, ?BEFSZTYK TATARSKI.

Ze względu na bar­dzo du­żą ilość róż­nych pa­su­ją­cych ha­seł z na­sze­go sło­wni­ka: 517 - ogra­ni­czy­liśmy ich wy­świe­tla­nie do pier­wszych 300!

Szukaj po haśle

Poniżej wpisz odga­dnię­te już li­te­ry - w miej­sce bra­ku­ją­cych li­ter, wpisz myśl­nik lub pod­kreśl­nik (czyli - lub _ ). Po wci­śnię­ciu przy­ci­sku "SZUKAJ HASŁA" wy­świe­tli­my wszys­tkie sło­wa, wy­ra­zy, wy­ra­że­nia i ha­sła pa­su­ją­ce do po­da­nych przez Cie­bie li­ter.
Im wię­cej li­ter po­dasz, tym do­kła­dniej­sze bę­dzie wy­szu­ki­wa­nie. Je­że­li w dłu­gim wy­ra­zie po­dasz ma­łą ilość od­ga­dnię­tych li­ter, mo­żesz otrzy­mać ogro­mnie du­żą ilość pa­su­ją­cych wy­ni­ków!

POTRAWA WŁOSKA, PODAWANY NA CIEPŁO CIENKI PSZENNY PLACEK Z NADZIENIEM się nie zgadza? Szukaj dalej

Poniżej wpisz opis po­da­ny w krzy­żów­ce dla ha­sła, któ­re­go nie mo­żesz od­gad­nąć. Po wci­śnię­ciu przy­ci­sku "SZUKAJ HASŁA" wy­świe­tli­my wszys­tkie sło­wa, wy­ra­zy, wy­ra­że­nia i ha­sła pa­su­ją­ce do po­da­nego przez Cie­bie opi­su.
Postaraj się przepisać opis dokładnie tak jak w krzyżówce!

Hasło do krzyżówek - podsumowanie

Najlepiej pasującym hasłem do krzyżowki dla podanego opisu jest:

Hasło krzyżówkowe do opisu: POTRAWA WŁOSKA, PODAWANY NA CIEPŁO CIENKI PSZENNY PLACEK Z NADZIENIEM
HasłoOpis hasła w krzyżówce
PIADINA potrawa włoska, podawany na ciepło cienki pszenny placek z nadzieniem (na 7 lit.)

Definicje krzyżówkowe

PIADINA
potrawa włoska, podawany na ciepło cienki pszenny placek z nadzieniem (na 7 lit.).

Oprócz POTRAWA WŁOSKA, PODAWANY NA CIEPŁO CIENKI PSZENNY PLACEK Z NADZIENIEM sprawdź również:

technika kompozytorska polegająca na powtórzeniu melodii z jednego głosu w innym ,
w piosence - augustowskie ,
kompozytor austriacki (1885-1935); dodekafonista; opery, utwory orkiestrowe, kameralne; 'Wozzecki' ,
organizm żywy, który powoduje szkody w rolnictwie, leśnictwie, stanowi zagrożenie dla magazynowania przez człowieka rzeczy itp ,
podejście badawcze w naukach społecznych, uznające pojęcie systemu i jego analizę za kluczowe dla zrozumienia zjawisk społecznych ,
kiepskość, niska jakość czegoś ,
architekt francuski (1613-88), przedstawiciel barokowego klasycznego Ludwika XIV ,
drugi męski stopień harcerski; przeznaczony dla harcerzy w wieku 13-15 lat ,
kąt pomiędzy skrajnymi promieniami tworzącymi obraz obiektu, dobiegającymi do punktu, w którym znajduje się obserwator. Inaczej: wielkość kątowa, kąt widzenia ,
urządzenie służące do detekcji promieniowania jądrowego, wynalezione w 1928 roku przez Hansa Geigera i Waltera Müllera ,
dokument używany na posiedzeniach sejmu, zawierający najczęściej teksty ustaw ,
... de Niro, amer. aktor ,
zawartość stągwi, dużego i wysokiego naczynia o szerokim dnie i posiadającym jedno ucho ,
rzeka nad którą leży Wiślica ,
pędzelek, kępka włosków np. na końcach uszu niektórych zwierząt ,
statek lub okręt o napędzie parowym, napędzany tłokową maszyną parową (SS) lub turbiną parową (TSS) ,
człowiek, który kieruje czymś, wydaje innym polecenia ,
STEROWNICA; drążek przymocowany do trzonu steru ,
ściema, kłamstwo, oszustwo ,
uwity z kwiatów ,
żywioł, płomienie i żar, które powstają, kiedy coś się pali ,
rodzaj angielskiego sera, który jest produkowany z krowiego mleka ,
to, że ktoś jest dworny, cecha osoby eleganckiej, wytwornej, o dobrych manierach ,
słodkie wypełnienie niektórych wyrobów cukierniczych ,
hokeista zawodnik Pittsburgha, jeden z najskuteczniejszych i najlepiej zarabiających w NHL, poważnie chory ,
cena, od której rozpoczyna się licytację, przetarg danego przedmiotu ,
dualizm; równorzędność dwóch państw połączonych unią albo dwóch organów administracji w okręgu ,
miasto nad Jenisejem ,
aktywa o zapadalności krótkoterminowej, tj. niedłuższej niż 12 miesięcy ,
mieszkanka Jawy, kobieta pochodzenia jawajskiego

Komentarze - POTRAWA WŁOSKA, PODAWANY NA CIEPŁO CIENKI PSZENNY PLACEK Z NADZIENIEM. Dodaj komentarz

1×1 =

Poleć nas znajomym:

📧 🌐 💬 💼 📌 🐦
Quantcast