Hasła do krzyżówek pasujące do opisu: Jak nazywa się CUKIERNICZA MASA WYRABIANA Z CUKRU I MLEKA Z DODATKIEM KAWY, CZEKOLADY, SOKÓW; CIASTKO OBLEWANE TAKĄ MASĄ

CUKIERNICZA MASA WYRABIANA Z CUKRU I MLEKA Z DODATKIEM KAWY, CZEKOLADY, SOKÓW; CIASTKO OBLEWANE TAKĄ MASĄ - Krzyżówka

Poniżej znaj­duje się li­sta wszys­tkich zna­lezio­nych ha­seł krzy­żów­ko­wych pa­su­ją­cych do szu­ka­nego przez Cie­bie opisu.

KAJMAK to:

cukiernicza masa wyrabiana z cukru i mleka z dodatkiem kawy, czekolady, soków; ciastko oblewane taką masą (na 6 lit.)



Sprawdź również inne opisy ha­sła: KAJMAK

KAJMAK to:

bardzo słodka, gęsta, ciągliwa, twardniejąca z czasem masa powstała podczas gotowania mleka lub śmietanki z cukrem, która jest dodawana do deserów i produktów spożywczych (na 6 lit.)



KAJMAK to:

ciasto z masą kajmakową (na 6 lit.)



KAJMAK to:

produkt przygotowywany z mleka bawołu domowego i śmietany kremówki, charakterystyczny dla kuchni bałkańskiej, tureckiej i bliskowschodniej (na 6 lit.)



Zobacz też inne ha­sła do krzy­żó­wek po­do­bne kon­teks­to­wo do szu­ka­ne­go przez Cie­bie opisu: "CUKIERNICZA MASA WYRABIANA Z CUKRU I MLEKA Z DODATKIEM KAWY, CZEKOLADY, SOKÓW; CIASTKO OBLEWANE TAKĄ MASĄ". Zna­leź­liśmy ich w su­mie: 741

MASA KAŁOWA, STRETCH, SAŁATKA, MAŁA CZARNA, NIKIELINA, ZABAIONE, MASA CIĘŻKA, OSCYPEK, KRYSZTAŁ, ANCHOIS, PTYŚ, COCA-COLA, CIASTO BISZKOPTOWE, BOROWIKOWA, PŁYTA WIÓROWA, TORTILLA, BRĄZOWY PODKARZEŁ, KEFIR, PROMIEŃ SCHWARZSCHILDA, ARRAS, CZEKOLADA PITNA, TŁUM, KEKS, GUARANA, AILLOLI, FARSZ, KLUSECZKI, KU, SKOPEK, KAWA MIELONA, MARCEPAN, MIÓD RUSKI, PESTO, MOŹDZIERZ, SZYLKRET, CZEKOLADZIARNIA, UDÓJ, DYSLOKOZAUR, TEST PASKOWY, WAFEL, SALAMI, ZABAJONE, MASA, CZĄSTKA CIĘŻKA, KAWA BEZKOFEINOWA, CUKIERNICA, SERNIK, KWAŚNE MLEKO, ŁAZANKI, ANILANA, SZAŁOT, NUGAT, BRYNDZA, STOPINA, MERENGA, STRUNOBETON, KUMYS, LIZOFORM, MADERA, MIÓD KURPIOWSKI, KAWA, KREMÓWKA, LIMONIADA, ANTUALAŻ, CZARNA KAWA, MOKKA, ZRAZ, CZEKOLADA, TEMPERATURA ZAPALENIA, ZIEMNIACZEK, SER EMENTALSKI, CAIPI BLACK, TAFELKA, SER EDAMSKI, ARFA, GRUBOŚĆ, ZUPA NIC, DELICJA, FERMENTACJA JABŁKOWO-MLEKOWA, BOLA, KONFITURY, PASZTETÓWKA, WISKOZA, CUKIER WANILIOWY, TUTTI FRUTTI, JAŁOWCÓWKA, GALARETA, DRAGANT, MASA MOLOWA, MASA CZĄSTECZKOWA, EMENTALER, KWAS ŻOŁĄDKOWY, TORT, DOJARKA, ZAWARTOŚĆ CUKRU W CUKRZE, GOBELIN, KOPYTKA, CUNIFER, KNEDLIK, MAZUN, TUNIKA, SMOOTHIE, ULEP, EKLER, KUMYS, LAKTOWEGETARIANIN, TARA, RACHATŁUKUM, MONOKRYSZTAŁ, PIEGUS, SER TYLŻYCKI, ROBUSTA, CUKIERNIA, HŁADYSZA, LODOWIEC, MARMOLADA, CACHAÇA, TORPEDA CIĘŻKA, ESPRESSO, PONCZ, SER PODPUSZCZKOWY, TERMODYNAMICZNA SKALA TEMPERATURY, PALICA, SOS NAPOLI, MUŁ, CAPPUCCINO, SER LIMBURSKI, AJERKONIAK, ALCAZAR, KLUCHY POŁOM BITE, KAWA MIELONA, INKA, MASŁO CZOSNKOWE, PROFITEROL, ZAPARZACZ, UCIĄG, ZRAZIK, MIÓD KASZTELAŃSKI, RAZSOLNIK, MASA, SORBET, PAPRYKARZ, PODATEK MAJĄTKOWY, MAJONEZ, ZLEWNIA, BOMBA DYMNA, PEPSI-COLA, RASAM, SATURACJA, WÓDKA GATUNKOWA, MARMOLADA, GALARETA, BERNARDYNKA, ORBIT, FLORENTYNKA, OWCA JACOBA, ABROZAUR, RÓŻA KARNAWAŁOWA, PIĘTRO, KISIEL MLECZNY, DOJŚCIE, ZRAZIK, TWARÓG, STASZÓWKA, FUSY, MASA GRAWITACYJNA, INKA, MASA RDZENIOWA, KAWA, SER SOJOWY, ODSTAWA, LOSOWANIE PROSTE, BIBLIOTEKA NAUKOWA, MOZZARELLA, CZESTER, GIRARDOT, SMAK, CUKIER LODOWY, SYROP, LUKIER KRÓLEWSKI, CUKIER WANILIOWY, DRIP, MLEKO W PROSZKU, TAON, ORSZADA, BISIOR, CUSTARD, EKSPRES, ZABIAŁ, KAKAO, WINO ZIOŁOWE, KISZENIAK, KUKUŁKA, ŻYŁA, KEBRACZO, POJAZD NIENORMATYWNY, PORZECZNIAK, BEZA, KRUSZON, MIĄŻSZ, KOKOSANKA, PROZIAK, TEMPERATURA ZAPŁONU, KOKTAJL, WISZNIAK, DRIP, ASFALT, MASA, MOSKALIK, LANE CIASTO, METR NA SEKUNDĘ, PIERNICZEK, WEDEL, SALCESON, ŻULIK, FAZENDA, MAKARONIK, OGÓREK KISZONY, CIASTKO KSIĘŻYCOWE, PAPATACZ, KAWA BEZKOFEINOWA, PILAW, REMULADA, ZABAGLIONE, ARABIKA, CIASTO, PUDDING, KWOTA CUKROWA, PUMPERNIKIEL, STRACCIATELLA, OSZCZYPEK, MLECZKO, CUKIERNICZKA, MASA KAKAOWA, KUMYS, WIELKI PIEC, OWCA WIELOROGA, GOŁKA, GŁOWA CUKRU, LIKIER, PIOŁUNÓWKA, DŻERSEJ, MARKIZA, KOLA, MORANGOSKA, HEWEA, ARABICA, PTYŚ, GLAZURA, FRONT CIEPŁY, NALEŚNIK, ZAPAŁKA SZTORMOWA, BESZAMEL, BÓBR EUROPEJSKI, LEBERWURST, KAMIONKA, ROBUSTA, SAMBAR, PEPSI, LEBERKA, KAWA BEZKOFEINOWA, KAWA, KOZA, MELASA, CAŁUSEK, WAFEL, QUEBRACHO, NADZIENIE, MASA BEZWŁADNA, FRONT STACJONARNY, ULEP, KAWA ROZPUSZCZALNA, ANTIGUA, SOS NEAPOLITAŃSKI, BOMBAST, PORCELIT, TONAŻ, CUKIER WANILINOWY, HOMOSFERA, SEVILLA, MASA, KAJMAK, RICOTTA, TUCERNA, OWCA ŚRUBOROGA, ANDRUT, INWERSJA CUKRU, KAPUSTNICA, KAJMAK, SZLAM, KAWA, CZEKOLADA, HERBATNIK, DAMASCENKA, ANTYELEKTRON, BLASTEMA, UDŹWIG, TRZĘSŁO, ALGOAZAUR, ?ZYGMUNTÓWKA.

Ze względu na bar­dzo du­żą ilość róż­nych pa­su­ją­cych ha­seł z na­sze­go sło­wni­ka: 741 - ogra­ni­czy­liśmy ich wy­świe­tla­nie do pier­wszych 300!

Szukaj po haśle

Poniżej wpisz odga­dnię­te już li­te­ry - w miej­sce bra­ku­ją­cych li­ter, wpisz myśl­nik lub pod­kreśl­nik (czyli - lub _ ). Po wci­śnię­ciu przy­ci­sku "SZUKAJ HASŁA" wy­świe­tli­my wszys­tkie sło­wa, wy­ra­zy, wy­ra­że­nia i ha­sła pa­su­ją­ce do po­da­nych przez Cie­bie li­ter.
Im wię­cej li­ter po­dasz, tym do­kła­dniej­sze bę­dzie wy­szu­ki­wa­nie. Je­że­li w dłu­gim wy­ra­zie po­dasz ma­łą ilość od­ga­dnię­tych li­ter, mo­żesz otrzy­mać ogro­mnie du­żą ilość pa­su­ją­cych wy­ni­ków!

CUKIERNICZA MASA WYRABIANA Z CUKRU I MLEKA Z DODATKIEM KAWY, CZEKOLADY, SOKÓW; CIASTKO OBLEWANE TAKĄ MASĄ się nie zgadza? Szukaj dalej

Poniżej wpisz opis po­da­ny w krzy­żów­ce dla ha­sła, któ­re­go nie mo­żesz od­gad­nąć. Po wci­śnię­ciu przy­ci­sku "SZUKAJ HASŁA" wy­świe­tli­my wszys­tkie sło­wa, wy­ra­zy, wy­ra­że­nia i ha­sła pa­su­ją­ce do po­da­nego przez Cie­bie opi­su.
Postaraj się przepisać opis dokładnie tak jak w krzyżówce!

Hasło do krzyżówek - podsumowanie

Najlepiej pasującym hasłem do krzyżowki dla podanego opisu jest:

Hasło krzyżówkowe do opisu: CUKIERNICZA MASA WYRABIANA Z CUKRU I MLEKA Z DODATKIEM KAWY, CZEKOLADY, SOKÓW; CIASTKO OBLEWANE TAKĄ MASĄ
HasłoOpis hasła w krzyżówce
KAJMAK cukiernicza masa wyrabiana z cukru i mleka z dodatkiem kawy, czekolady, soków; ciastko oblewane taką masą (na 6 lit.)

Definicje krzyżówkowe

KAJMAK
cukiernicza masa wyrabiana z cukru i mleka z dodatkiem kawy, czekolady, soków; ciastko oblewane taką masą (na 6 lit.).

Oprócz CUKIERNICZA MASA WYRABIANA Z CUKRU I MLEKA Z DODATKIEM KAWY, CZEKOLADY, SOKÓW; CIASTKO OBLEWANE TAKĄ MASĄ sprawdź również:

czermień błotna błędnie zwana cantadeską; roślina z obrazkowatych o sercowych liściach ,
cecha tego, co jest kobiece - takie jak u kobiety, umożliwiające rozpoznanie, że prawdopodbnie ma się do czynienia z kobietą ,
zdrobniale o mamie, matce ,
tętnica nasienna wewnętrzna występująca u mężczyzn ,
ogniotrwały pojemnik ze stali, w którym przeprowadza się procesy utleniania substancji ,
drzewo, na którym rosną banany ,
fiording, fiord - rasa kuca pochodząca z Norwegii; hodowane w Norwegii, Danii, Niemczech,w Polsce występują, głównie u osób prywatnych ,
zupa popularna w krajach Europy Centralnej i Wschodniej, często przyrządzana na kwaśno ,
punkt orbity okołogwiazdowej ciała niebieskiego najwięcej oddalony od obieganej gwiazdy ,
malarz włoski (1702-85) sceny rodzajowe z życia Wenecji ,
Odontaspididae - rodzina ryb chrzęstnoszkieletowych z rzędu lamnokształtnych (Lamniformes); ryby te występują w ciepłych i tropikalnych wodach oceanicznych ,
coś do załatwienia, do zrobienia; interes, który ktoś potrzebuje - chce lub musi - załatwić ,
śródziemnomorska krzewinka z wargowatych, uprawiana dla kwiatów, z których otrzymuje się aromatyczny olejek ,
niemiecki pistolet albo karabin maszynowy używany podczas II wojny światowej ,
w niektórych państwach nazwa jednostki administracyjno-terytorialnej lub części składowej federacji ,
zakończenie ogona żubra w gwarze łowieckiej ,
koński włos używany dawniej do wyrobu materaców i wyściełania mebli ,
figura łyżwiarska polegająca na wykonaniu obrotów w powietrzu ,
turkuć podjadek, gatunek owada prostoskrzydłego z rodziny turkuciowatych (Gryllotalpidae), jeden z największych owadów w Polsce ,
Hutchinsia - rodzaj roślin należący do rodziny kapustowatych ,
grupa gałęzi jednego zakonu, rodzina zakonna ,
rasa psa, należąca do grupy terierów, zaklasyfikowana do terierów w typie bull ,
żartobliwie lub ironicznie o męskim przyrodzeniu ,
łaźnia, w której wytwarzane są duże ilości pary ,
piłonos japoński, Pristiophorus japonicus - ryba morska z rzędu piłonosokształtnych ,
sylabowa nazwa dźwięku „g” ,
północnoamerykański. pluskwiak, pasożyt wszystkich stadiów rozwojowych stonki ziemniaczanej ,
Egretta gularis gularis - nominatywny podgatunek czapli rafowej (Egretta gularis) ,
przedmiot wytworzony za pomocą artystycznej techniki wytwarzania przedmiotów codziennego użytku dla gospodarstw domowych ,
schodki spuszczane ze statku

Komentarze - CUKIERNICZA MASA WYRABIANA Z CUKRU I MLEKA Z DODATKIEM KAWY, CZEKOLADY, SOKÓW; CIASTKO OBLEWANE TAKĄ MASĄ. Dodaj komentarz

1+4 =

Poleć nas znajomym:

📧 🌐 💬 💼 📌 🐦
Quantcast