Poniżej znajduje się lista wszystkich znalezionych haseł krzyżówkowych pasujących do szukanego przez Ciebie opisu.
KAJMAK to:
cukiernicza masa wyrabiana z cukru i mleka z dodatkiem kawy, czekolady, soków; ciastko oblewane taką masą (na 6 lit.)
KAJMAK to:
bardzo słodka, gęsta, ciągliwa, twardniejąca z czasem masa powstała podczas gotowania mleka lub śmietanki z cukrem, która jest dodawana do deserów i produktów spożywczych (na 6 lit.)
KAJMAK to:
ciasto z masą kajmakową (na 6 lit.)
KAJMAK to:
produkt przygotowywany z mleka bawołu domowego i śmietany kremówki, charakterystyczny dla kuchni bałkańskiej, tureckiej i bliskowschodniej (na 6 lit.)
Zobacz też inne hasła do krzyżówek podobne kontekstowo do szukanego przez Ciebie opisu: "CUKIERNICZA MASA WYRABIANA Z CUKRU I MLEKA Z DODATKIEM KAWY, CZEKOLADY, SOKÓW; CIASTKO OBLEWANE TAKĄ MASĄ". Znaleźliśmy ich w sumie: 741
ŚNIADANIE KONTYNENTALNE, CZEKOLADA, KLASA, TERMODYNAMICZNA SKALA TEMPERATURY, LAMA, PRZERÓB, BÓBR ZWYCZAJNY, KUMYS, POMADKI, ANDRUTY, PRAŻUCHA, PÓŁ CZARNEJ, PUDDING, SKOPEK, SOLOMIT, MASA, MAKUMBA, MARCEPAN, LAKTOOWOWEGETARIANIN, DYSLOKOZAUR, LEBERA, CZEŁKOWSKA, BUDYŃ, SER LIMBURSKI, PASCHA, KAND, DOJARKA, DAMASCENKA, TOFU, MELASA, FARSZ, KANTAL, ROŻEK, KOLA, FLORENTYNKA, MLEKOWIEC, MOORE, LIKIER, SKUBANIEC, SZYLDKRET, OWOLAKTARIANIN, BÓBR EUROPEJSKI, ZAPAŁKA SZTORMOWA, KINDER NIESPODZIANKA, DŻERSEJ, GŁOWA CUKRU, CZARNA KAWA, KAJMAK, ŁUB, MASŁO, JAJECZNICA, GETRY, GALARETA, PERCEPAN, STASZÓWKA, GUARANA, BOROWIKOWA, KEBRACZO, MAKAGIGA, PROFITEROLKA, MIODOWNIK, FACENDA, CUKIER WANILINOWY, BISZKOPT, BURAK CUKROWY, FAWOREK, SZLAM, KWAŚNE MLEKO, CUKRZYCA, TORPEDA CIĘŻKA, PODWIELOKROTNOŚĆ, LIMONIADA, MAJONEZ, TRYKOTAŻE, MASA PAPIEROWA, KAWA BEZKOFEINOWA, CAPPUCCINO, MOZZARELLA, TRUFLA, EGG NOG, BÓBR WSCHODNI, KOKTAJL, TUTTI FRUTTI, ULEP, LIMBURGER, RAZSOLNIK, CUKIERNICA, EKSPRES DO KAWY, BOEUF STROGANOW, BUDYŃ, EDAMMER, GALARETA, TYMBARK, SOS MORNAY, CIĘŻAR CZĄSTECZKOWY, SER, LOSOWANIE PROSTE, BEZA, ŚLIMACZEK, CYKORIA, ZASADA MACHA, WUZETKA, CZEDAR, GRANICA CHANDRASEKHARA, BAJADERA, NADZIEWARKA, PODATEK MAJĄTKOWY, CHEMEX, JOGURT, MASA, MOSHI, RÓWNOWAŻNIK TROTYLOWY, EKLER, MASA GRAWITACYJNA, OMLET, MAZAGRAN, AERAL, KARMELEK, MARMOLADKA, EDAM, TARTINKA, JOGURCIK, KWOTA CUKROWA, WAFEL, RICOTTA, KOZA, PROFITEROL, PAPRYKARZ, PISCHINGER, KUMYS, MUŁ, SER PODPUSZCZKOWY, POJAZD NIENORMATYWNY, BOMBA DYMNA, OWCA WIELOROGA, ROBUSTA, OGROM, CUKRZYCA, LUKIER, HŁADYSZA, CHEDDAR, LEBERWURSZT, EMENTALER, MASA SPOCZYNKOWA, SER TOPIONY, RACHATŁUKUM, ARABICA, GALARETA, TEST PASKOWY, MASA, CIASTKO, ZAPARZACZ, KARTOFELEK, CAŁUSEK, MASA, PAPATACZ, MOL, KWASZENIAK, TOST FRANCUSKI, KAWA MIELONA, DOIWO, ZSIADŁE MLEKO, UDÓJ, MLEKO W PROSZKU, LAK, MONOKRYSZTAŁ, WEDEL, SZCZI, BATON, LEMIESZKA, MAKAGIGI, AJWAR, ZŁOTY SYROP, CUKIER LODOWY, UCIĄG, STRUNOBETON, BRIE, KISZKA WĄTROBIANA, WÓDKA GATUNKOWA, MASA RELATYWISTYCZNA, EKLER, HOMOSFERA, GORGONZOLA, PIERNICZEK, MAZUN, SIARA, GLAZURA, SOS MAJONEZOWY, ALGOAZAUR, PIĘTRO, SNICKERS, ARABIKA, MIGELITKA, MACZEK, MAŁA CZARNA, KISZKA PODGARDLANA, SĘKACZ, DRIPPER, ERZAC, EUROPAZAUR, TORTILLA, HERBATA PO GÓRALSKU, BESZAMEL, MASA, JAŁOWCÓWKA, HOMOMORFIZM, CIASTO TRZECH KRÓLI, TAIZZ, MASA, CHESTER, SERNIK, ZABIAŁ, PORCELIT, WIŚNIÓWKA, TRAWA PASTEWNA, OWCA CZTEROROGA, RUNO, KAWA, OWCA JACOBA, STIUK, MASA, SYROP, SMAK, DECYZJA OPTYMALNA, BIOMASA, BRĄZAL, LAMA, TORTILLA ESPANOLA, BISKWIT, KLUSKI, KAWA BEZKOFEINOWA, MERIDO, INWERSJA CUKRU, BIAŁA DIETA, MARMOLADA, LEMONIADA, MARKIZA, OKROSZKA, CAIPI BLACK, JACOBS, LEBERWURST, SEZAMEK, PUMPERNIKIEL, BIAŁKO KU, SER TYLŻYCKI, DRAGANT, SZYLKRET, MULE PO BELGIJSKU, LANE CIASTO, ZABAJONE, PROMIEŃ SCHWARZSCHILDA, PASZTETÓWKA, GRANITA, CUKIER, GOBELIN, KREMÓWKA, PASTA, GRAVLAX, KISIEL MLECZNY, BOMBAST, SORBET, CUKIER WANILIOWY, MLEKO, RACKA, AMONIACZEK, CZARNA, TORT, PARMEZAN, MASA CZĄSTECZKOWA, PRZETWÓR MLECZNY, PĄCZEK, LAKTOWEGETARIANIN, GRAMOCZĄSTECZKA, CZĄSTKA CIĘŻKA, REMULADA, LIZOFORM, HŁADYSZA, BISKWIT, OGÓREK KISZONY, KLUCHY, ZAPIEKANKA, WISKOZA, INSTALACJA, DELICJA, SUCHY TYNK, TONAŻ, MASA, SER ŻÓŁTY, SOS BERNEŃSKI, CIASTO PÓŁFRANCUSKIE, SER PODPUSZCZKOWY, KOPYTKA, PASZTETOWA, KAWA, WYDÓJ, ZAWARTOŚĆ CUKRU W CUKRZE, PIWO, SYTA, PANADA, ?MASA KAŁOWA.
Ze względu na bardzo dużą ilość różnych pasujących haseł z naszego słownika: 741 - ograniczyliśmy ich wyświetlanie do pierwszych 300!
Poniżej wpisz odgadnięte już litery - w miejsce brakujących liter, wpisz myślnik lub podkreślnik (czyli - lub _ ). Po wciśnięciu przycisku
"SZUKAJ HASŁA" wyświetlimy wszystkie słowa, wyrazy, wyrażenia i hasła pasujące
do podanych przez Ciebie liter.
Im więcej liter podasz, tym dokładniejsze będzie wyszukiwanie. Jeżeli w długim wyrazie podasz małą
ilość odgadniętych liter, możesz otrzymać ogromnie dużą ilość pasujących wyników!
Poniżej wpisz opis podany w krzyżówce dla hasła, którego nie możesz odgadnąć. Po wciśnięciu przycisku
"SZUKAJ HASŁA" wyświetlimy wszystkie słowa, wyrazy, wyrażenia i hasła pasujące do podanego przez Ciebie opisu.
Postaraj się przepisać opis dokładnie tak jak w krzyżówce!
Najlepiej pasującym hasłem do krzyżowki dla podanego opisu jest:
Hasło | Opis hasła w krzyżówce |
---|---|
KAJMAK | cukiernicza masa wyrabiana z cukru i mleka z dodatkiem kawy, czekolady, soków; ciastko oblewane taką masą (na 6 lit.) |
Komentarze - CUKIERNICZA MASA WYRABIANA Z CUKRU I MLEKA Z DODATKIEM KAWY, CZEKOLADY, SOKÓW; CIASTKO OBLEWANE TAKĄ MASĄ. Dodaj komentarz